Beweeg Efficiënt

Beweging is waanzinnig belangrijk.

Het goede nieuws is dat de meesten mensen dit weten; het minder goede nieuws is dat de meeste mensen dit weten, maar verder niet integreren met hun dagelijkse activiteiten.

De opinie om een half uur per dag te bewegen om gezond en vitaal te zijn is een mythe, die gebaseerd is op een opvatting of overtuiging dat dit zorgt voor een kwalitatief leven.

Maar voor sommige mensen is een half uur veel te lang: Waar haal je de tijd vandaan? En voor anderen kan dit weer te kort zijn of onvoldoende aansluiten op het doel wat ze nastreven (bijvoorbeeld een marathon willen lopen).

Ikzelf ben zo’n enthousiaste fanatiekeling die zich al jaren bezighoudt met beweging. Vanuit mijn expertise als professioneel sporter en personal trainer weet ik hoe belangrijk bewegen is, maar help ik ook bij het op maat maken van een bewegingsprogramma.

Voor iemand die elke dag op kantoor achter een computer werkt en ’s morgen en ’s avonds met de auto van en naar huis rijdt, kan een simpele aanpassing als het nemen van de trap in plaats van de lift al een groot verschil maken.

Ben je juist meer op zoek naar een manier om blijvend op je ideale gewicht te blijven, dan kan een korte dagelijkse workout van tien of vijftien minuten een goede aanpak zijn.

Maar ook voor hen die graag een mooi gevormd, strak en gespierd lichaam willen hebben is beweging, naast krachttraining, een onmisbaar onderdeel.

De redenen om te bewegen zijn dus uiteenlopend. Maar dat beweging in ieders leven zou moeten zitten, dat is een feit.

Beweging geeft je energie, motivatie, doorzettingsvermogen. Het biedt je de drive om je doelen te bereiken, om lekker in je vel te zitten en om meer uit je eigen leven te halen.

Je kan alle goede voeding in de wereld eten, maar zonder beweging zal de opname van die voedingsstoffen in je lichaam nooit optimaal zijn en zal de weg naar je ideale figuur of gewicht een stuk langer zijn.

Beweging is de sleutel om de motor van je lichaam aan te zetten, en soepel draaiende te houden, zodat je kunt komen waar je ook maar wilt.

Leave a Comment